WERKWIJZE

De effectieve werkwijze van Plus Point

Plus Point Marketing brengt al 25 jaar bouwproducten onder de aandacht bij architectenbureaus in Nederland. Onze gespecialiseerde en gepassioneerde architectenbezoekers zijn dagelijks in gesprek met architecten en presenteren producten en concepten van fabrikanten. Een gesprek verloopt op een vertrouwelijke en objectieve manier, zonder verkoopdruk. Drie hoofdelementen komen tijdens een gesprek met een architect aan bod:

1. Promotie

Uw bedrijf, product of assortiment wordt op een actieve manier onder de aandacht gebracht. De eigenschappen, voordelen en toepassingsmogelijkheden worden door onze architectenbezoekers uitgebreid toegelicht. Hierbij maken wij gebruik van didactisch materiaal, foto’s en monsters.

2. Prospectie

Op basis van een persoonlijke vragenlijst vragen wij naar de interesse in uw product, naar de graad van belangrijkheid van de contactpersoon voor uw bedrijf én naar eventuele projecten op korte – en middellange termijn. Van elk bezoek wordt een rapport opgesteld met de antwoorden op uw vragen, projectinformatie en actuele gegevens. Deze rapporten krijgt u desgewenst wekelijks of maandelijks toegestuurd. Op basis hiervan kunt u commerciële acties starten, een relatie opbouwen met uw doelgroep en concrete verkopen realiseren.

3. Marktanalyse

Als de bezoeken in een specifieke regio gedaan zijn, maken wij op basis van de individuele verslagen per bezoek een analyse. Dit rapport geeft u aan de hand van statistische gegevens een concreet beeld van uw bedrijf en producten bij uw doelgroep in deze regio.

Voor veel bedrijven is het moeilijk en kostbaar om hun producten bij de architect bekend te maken. Toch is het voor veel productsoorten uiterst belangrijk dat architecten op de hoogte zijn van de mogelijkheden en eigenschappen. Architecten maken immers deel uit van de “inkoopcel” die bepaalt welk product van welk merk zal worden toegepast in een gebouw.

Plus Point Marketing is gespecialiseerd in het bezoeken van architecten en is daarmee bij 90% van de bureaus een bekende verschijning. Juist daarom kiezen onze klanten voor onze service. Daarnaast bezoeken wij enkele honderden vastgoed eigenaren en beheerders.

Plus Point Marketing informeert de architecten persoonlijk over uw producten, gaat na welke architecten in uw product geinteresseerd zijn en voert marktonderzoek uit.

In het menu aan de linkerzijde vind u verdere informatie betreffende marktonderzoek en marketing. Ook een inkijk in ons huidige klantenportfolio.